Zawijana tortilla z kremowym serkiem, szynką i ziołami, a może ciasto francuskie ze szpinakiem albo pieczarki panierowane z dipem czosnkowo-limonkowym? W programie drugiej edycji szkolenia "Kuchnia i serwis" i tym razem nie zabrakło pyszności. 

W poniedziałek 18 października kolejna grupa uczniów i uczennic kierunków gastronomicznych doskonaliła swoje umiejętności gotowania i serwowania pod czujnym okiem prowadzących.

Tatar warzywny z bagietką czosnkową czy też krem dyniowy z oliwką ziołową oraz chrupiącymi grzankami - także takie smakołyki wyczarowali uczestnicy szkolenia tego popołudnia w szkolnej pracowni. 

Omawiane były także takie zagadnienia jak nakrycia stołowe, serwowanie przekąsek, savoir vivre przy stole, resztkowanie i triki kelnerskie.

Szkolenie prowadzili:
Rafał Kimstacz - kucharz z wieloletnim doświadczeniem. Praktykował nie tylko w Polsce, lecz również w Belgii i Holandii. Największe doświadczenie zawodowe zdobył pracując w jednej z najlepszych restauracji w Belgii z gwiazdką Michelin „Ter Leepe” w Zedelgem oraz w Polsce w przepięknym hotelu „Ostoja Chobienice”.
Jan Mania - doskonały kelner oraz barman. Doświadczenie zawodowe zdobył pracując w XDemon w Zielonej Górze. Na co dzień pracuje w „Ostoi Chobienice”. Pracuje z pasją i dbałością o szczegóły, doskonale rozumie się z klientami.

Szkolenie zostało zorganizowane w ramach projektu unijnego „Modernizacja kształcenia zawodowego w Gminie Sława”.

Kolejna edycja już niedługo - zachęcamy do zapisów.

Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1819
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1820
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1822
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1825
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1826
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1827
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1828
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1829
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Uczestniczy szkolenia
DSC_1834
Uczestniczy szkolenia
Uczestniczy szkolenia
DSC_1838
Uczestniczy szkolenia
Uczestniczy szkolenia
DSC_1841
Uczestniczy szkolenia
Szkło i sztućce
DSC_1845
Szkło i sztućce
Prowadzący szkolenie
DSC_1846
Prowadzący szkolenie
Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1848
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1849
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Prowadzący szkolenie
DSC_1850
Prowadzący szkolenie
Prowadzący szkolenie
DSC_1855
Prowadzący szkolenie
Uczestniczy szkolenia
DSC_1857
Uczestniczy szkolenia
Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1858
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Uczestniczy szkolenia
DSC_1860
Uczestniczy szkolenia
Prowadzący szkolenie
DSC_1864
Prowadzący szkolenie
Uczestniczy szkolenia
DSC_1866
Uczestniczy szkolenia
Uczestniczy szkolenia
DSC_1867
Uczestniczy szkolenia
Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1869
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Dania przygotowywane podczas szkolenia
DSC_1871
Dania przygotowywane podczas szkolenia
Previous Next Play Pause