W piątek 20 maja uczniowie i uczennice kierunków gastronomicznych uczestniczyli w szkoleniu „Kuchnia i serwis”, zorganizowanym w szkolnej pracowni gastronomicznej w ramach projektu unijnego „Modernizacja kształcenia zawodowego w Gminie Sława”.

Zakres tematyczny szkolenia obejmował m.in. nakrycia stołowe, serwowanie przekąsek, savoir vivre przy stole, resztkowanie i triki kelnerskie. W ramach ćwiczeń uczestnicy przygotowali pod czujnym okiem prowadzących m.in.: carpaccio z kalarepy z vinegretem cytrynowym, serem smażonym oraz popcornem z kaparów, krem z selera z palonym masłem i chipsem z pietruszki oraz Finger Food: bagietka z serkiem kanapkowym i suszonymi pomidorami, koreczki, warzywa z dipem czosnkowym.

Szkolenie prowadzili: Rafał Kimstacz i Jan Mania. Dziękujemy!

Zdobyte podczas szkolenia doświadczenie uczestnicy będą mogli wykorzystać nie tylko podczas zajęć praktycznych, lecz także w przyszłej pracy zawodowej. Każdy z uczestników otrzyma certyfikat za udział.

Danie przygotowane podczas szkolenia
DSC_2581
Danie przygotowane podczas szkolenia
Danie przygotowane podczas szkolenia
DSC_2582
Danie przygotowane podczas szkolenia
Danie przygotowane podczas szkolenia
DSC_2585
Danie przygotowane podczas szkolenia
Danie przygotowane podczas szkolenia
DSC_2586
Danie przygotowane podczas szkolenia
Danie przygotowane podczas szkolenia
DSC_2587
Danie przygotowane podczas szkolenia
Danie przygotowane podczas szkolenia
DSC_2590
Danie przygotowane podczas szkolenia
Uczniowie podczas szkolenia
DSC_2594
Uczniowie podczas szkolenia
Uczniowie podczas szkolenia
DSC_2597
Uczniowie podczas szkolenia
Uczestnicy szkolenia
DSC_2599
Uczestnicy szkolenia
Uczniowie podczas szkolenia
DSC_2601
Uczniowie podczas szkolenia
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10